Fransförlängning

Vad är en ögonfransförlängning?

Metoden kommer ifrån Korea och har sen några år tillbaka blivit väldigt populärt i Sverige. Skillnaden från lösögonfransar, som du själv sätter på och kan dra av, så limmas nya fransar på dina naturliga ögfransar.

Hur länge håller fransförlängning?

Normalt håller en fransförlängning 3-5 veckor, med ca 30-50% av fransarna kvar. Då rekommenderar jag att göra påfyllning för att fortsätta vara lika snygg.

Varför göra fransförlängning?

Det finns många olika anledningar till varför man vill göra en fransförlängning. Jag gillar personligen den extra tiden på morgonen. Istället för att spendera de där 10 minuterna på morgonen att göra mascara. Istället kan man vakna varje dag med vacka fransar. Det är fantastiskt att alltid ha vackra fransar och är en riktig egoboost.

Vem kan göra behandlingen?

Alla kan göra, oavsett ålder. Däremot så bestäms längden på ögonfransarna roll. Om du har t.ex korta och tunna fransar så kommer du tyvärr inte kunna få en supervolym. Det är även inga problem att göra fransar om du är gravid.

Hur tar man bort fransförlängning?

Om du har många fransar kvar, så rekommenderar jag att du gör det hos en salong. Är det några enstaka kvar går det oftast att ta bort med hjälp av babyolja och låta det sitta i ett tag, sen gnugga bort det försiktigt!

Vilket material används vid behandling?

Fransarna är gjorda av syntet och ser mycket naturliga och trovärdiga ut. Limmet som används är godkänt av kemikalieinspektionen, det vill säga att de endast innehåller godkända ämnen. Säkerthetsdatablad finns på alla lim jag använder. Det finns en liten risk för irritation vid fransförlängningen. Ca 0,5% kan få svullna och röda ögonlock. Kontakta genast mig om du känner obehag så tar jag bort fransarna.

Hur lång tid tar en behandling?

Det är olika från person till person, beroende på hur tätt och många fransar som ska sättas dit. Jag uppskattar att det tar ca 1.5 - 2 timmar. Ungefär 40-60 min för en påfyllning.

Skötselråd efter din behandling

Hur fransarna kommer att hålla beror farmförallt på dig själv. Det kan lossna fransar i början, speciellt på sidorna där de utsätts för mest slitage. Man har olika cykler på hårväxt, detsamma gäller ögonfransar. Vissa växer fort och andra långsamt. Om dina fransar växer fort behöver du fylla på oftare än andra, samt om du har
glatta ögonfransar.

8 råd för att få fransarna att hålla

  • Skölj inte med vatten eller använd andra produkter kring ögonen de första 12 timmarna
  • Klia inte och peta inte på fransarna i onödan.
  • Tvätta fransarna med fransshampo varje dag morgon och kväll
  • Undvik att schampo och balsam rinner rakt på fransarna när du dushar.
  • Använd inte bomull eller något annat som avger trådar på fransarna.
  • Använd inte ögonfransböjare.
  • Borsta fransarna varje dag
  • Använd ej smink på fransarna

När är det dags för återbesök?

Återbesök gör man efter ca 3 veckor. Då tar jag bort fransar som växt ut mycket och som är busiga, samt fyller på med nya fransar så du har en hel fransförlängning igen. Efter ca 3 veckor har 30 - 50% av fransarna släppt. Du kommer själv känna hur ofta du behöver komma på påfyllning, vänta dock inte för länge, då fiins det risk att du måste göra om hela behandlingen.

Boka tid
Josefine Foxman